2 - 5
16 juni 2015
19:00

Referat: IFK Västerås - Fagersta Södra IK

Södra tog en storseger mot serieledarna IFK Västerås på bortaplan då man vann med 5-2 på Swedbank Arena. Södra kom till spel med ett flertal viktiga kuggar borta bla så tvingades Fredrik Eriksson och Johannes Körkkö lämna återbud på matchdagen, saknades gjorde också Sebba Jansson och Robin PW även Tiko var borta.

Södra tog ledningen i den 7:e minuten genom William Klasén som gjorde ett riktigt läckert solomål där han dribblade sig igenom IFK försvaret och rullade in bollen enkelt bakom IFK keepern. Södras glädje blev kortvarig (3 min) då IFK fick sig en straff tilldömd efter att en Södraspelare fått bollen på handen. Straffen var helt korrekt dömd.
Den första halvleken är jämn där IFK skapar ett par fina lägen men Daniel Hedlund räddar målet från påhälsning med ett par fina räddningar. Södra har oxå ett par chanser men utan resultat. Istället så är det IFK som tar ledningen med 2-1 då Karwan Saeed Foad gör sitt andra för kvällen på övertid i första.Den jämna första halvleken slutar med hemmaledning 2-1.

Andra halvlek så börjar Södra klart bäst och kvitteringen kommer i den 54:e minuten då Jocke Larsson slår en långboll till Emil Zoltek som inte gör nåt misstag utan dundrar in sitt 8:e mål för säsongen. Jocke Larsson fortsätter att skapa målchanser och har en frispark som målisen i IFK tippar till hörna . Jocke tar hand om hörnan själv och skruvar in den i bortre krysset bakom en snopen målvakt. detta händer i matchminut 62. Södra fortsätter att ösa på och har ett flertal jättechanser innan utdelningen kommer i den 71:a minuten då genom Johan Adamsson som får ett ett riktigt smörpass utav Wille Klasen som drar ett par gubbar på kanten och rullar in den till Johan som sätter 2-4 för Södra. 2-5 kommer också genom Johan Adamsson som får en passning från Calle Enarsson i den 83:e minuten. IFK skapar knappt nån målchans alls i andra halvlek där deras försök fastnade gång på gång i Södras försvarsmur eller så tog den utmärkte målvakten Daniel Hedlund hand om den. Matchen slutar med en klar o rättvis seger för Fagersta Södra.

Det här var en riktig lagseger där några taktiska ändringar i paus utav coachduon verkligen blev lyckade. Hela laget ska ha beröm för sin insats idag där Jocke Larsson,Jama Hassan,Emil Zoltek,Wille Klasén och Daniel Hedlund i målet var dem mest framträdande.